Keskustelu

Takaisin aiheisiin

Taidon vai halun puutetta?

 1. Veli-Matti Hanhela 2007-04-26 17:03:13

  Oulurastit ovat löytäneet paikkansa niin kuntoilijoiden kuin lajin aktiiviharrastajien parissa ja samalla kehittyneet runsaasti niin leimaustavan kuin tulospalvelun osalta. Kuitenkin yhden osa-alueen kohdalla kehitys on hirveen huolestuttavaa. Lasten ratoja ei enää juuri kalenterissa ole. Onko syynä se ettei lasten reittejä enää osata tehdä vai ovatko seurat laiskoja niitä tekemään?
  Hippo-tapahtumat ovat lapsille loistavia tilaisuuksia tutustua lajiin, mutta mielestäni huono syy muille seuroille jättää rastireitit ym. tekemättä. Lasten niitä on vaikea itse tehdä. Lisäksi kun kansallisten kalenteri alueella on olematon niin mistä löydämme tulevaisuuden suunnistajat?
  Kuppi kahvia sopivassa kisassa sille ratamestarille, joka saa tapahtumaansa lisätyksi hyvän rastireitin, tukireitistä pistän nisunkin! Legendaarinen suunnistuksen opettajani Antti Rautio aikoinaan totesi, että siimari kannatta vetää jo yhdellekin suunnistajalle, tällainen henki lienee häviävä luonnonvara nykysuunnistuksessa!?
 2. TR 2007-04-26 21:06:01

  Olen Veltin kanssa ihan samaa mieltä. Miettikääpä rastijärjestäjät hetkinen asiaa.
  Kansallisia Oulun ympäristössä (40-50 km) EI OLE YHTÃ?Ã?N tänä kesänä, Oulurasteilla ei kalenterin mukaan RR saatikka TR ole kuin sattuman varaisesti. Hippo Cup 5-6 osakilpailua kesän aikana on ainoa.
  Millä ihmeellä te kuvittelette saavanne 6- 12 v lapsia mukaan harrastuksen pariin kun tarjontaa ei ole tapahtumien suhteen.
  Minusta 1-2 x vko läpikesän RR/TR olisi vaatimus jos tahdotaan houkutella lapsia suunnistuksen pariin, muuten muut lajit ajavat tarjonnassa 100 - 0 ohi. Ryhdistäytykääpä kun vielä tälle kesälle sen hyvin ehtii tehdä.
 3. hv 2007-04-26 22:36:42

  Itsekin ihmetellyt samaa, aiempina kesinä Oulurastit on ollut perheelle yhteinen viikottainen harrastus, jonne pienimmätkin ovat odottaneet pääsevänsä mukaan vanhempien vuorotellessa juoksuvuoroaan.
 4. Petri Karjalainen 2007-04-28 19:18:07

  Onhan noita rastireittejä kuitenkin toukokuussa Oulurasteilla neljät. Sitten alkukesän Hippoja kolmet eli yhteensä seitsemän RR/TR -rataa touko -kesäkuun alkuun.

  Lisäksi Pohjantähti järjestää keskiviikkoisin silloin, kun Hippo-cupia ei ole, vapaan harjoituksen lapsille ja nuorille. Heinäkuussa pidetään taukoa, mutta silti harjoituksia kertyy yhteensä viisitoista. Hinta ainoastaan 2e kerta.

  Hippo-cupissa on RR, TR ja suora rata, mutta muissa harjoituksissa siimaa ei ole. Harjoitukset tehdään lapsille turvalliseen maastoon, jossa eksymisvaaraa ei ole. Tarjolla on pienemmille erittäin helppo rata ja hieman vanhemmille lapsille ja nuorille lisäksi enemmän vaativuutta. Matkat ovat 1.5 - 3 km. Yksi ajatus on se, että harjoitukset kierretään perheinä: lapset ja aikuiset yhdessä.

  Tiedot Hippo-cupista ja harjoituksista löytyy www.pohjantahti.suunnistus.net ja sieltä painallus Hipon kuvasta ja vielä uudelleen Hiposta. 16.5. aloitellaan Kempelehallilta klo 18.

  Vielä Oulurasteista: Jos RR-rataa ei kuitenkaan ole, tärkeää on D-radan suunnittelu. D-radan on oltava sellainen, minkä voi kiertää ilman kompassia selviin maastokohteisiin tukeutuen.

  Oulurastit alkavat to 3.5. Mäntylän pallokentältä. Siellä olisi tarjolla D-rata, jonka aloittelijatkin voivat kiertää.

  Tervetuloa!
 5. Petri Karjalainen 2007-04-28 19:31:42

  Vielä lasten suunnistuksesta: Tänään 28.4. Ynnin sprinttirasteilla oli tosi hyvä 2.1 km rata lapsille. Ainakaan meidän 9-vuotias ei kaipaillut siimoja metsään. Rata oli kaikin puolin hyvä. Edistyneimmät suoraan ja aloittelijat hieman kiertäen polkuja pitkin.

Vastaa viestiketjuun