Keskustelu

Takaisin aiheisiin

Etu-vai sukunimi ensin sinne tietokantaan?

 1. MJi 2023-10-21 21:34:00

  Terve,
  Siis kumpi nimi pitää olla ensin siellä tietokannassa, jotta suoritukset tulee ”oikein”, eli kai on joku suositus?
  Itselläni on tänä vuonna 34 suoritusta, kun tuloshakuun kirjoittaa Etunimi- kohtaan etunimen ja 4 suoritusta kun sinne kirjoittaa sukunimen. Tänään tulospalvelijalla oli meikäläisistä kaksi versiota, jotka hän esitti. En tiedä kumman hän valitsi, mutta tälle päivälle ei suoritusta tullut, joskin tulos onneksi tuli :)
 2. Samaa mietin 2023-10-22 19:16:49

  Itselläni vain yksi väärin päin, mutta sama asia kiinnostaa.

  Eli kun tulospalvelijalle sanoo nimensä, kannattaako sanoa etunimi sukunimi, vaiko sukunimi etunimi että suurempi todennäköisyys kirjauttaa tieto oiken?
 3. MJi 2023-10-23 22:38:29

  Tai tuleehan sinne suorituksiin merkintä riippumatta siitä missä järjestyksessä etunimi-sukunimi -sanat luettelee. Kun selailee suoritukset-tilastoa, siellä on aika monta henkilöä kahdessa kohdassa siten että toisessa on ”etunimi sukunimi ” ja toisessa ”sukunimi etunimi” järjestys. Tästä epätarkkuudesta on todellakin kerrottu Suortukset -valikon avaustekstissä. Ja myös tuloslistalla pääsee riippumatta etunimi-sukunimi - järjestyksestä. Suurimmalla osalla järjestävistä seuroista on tietokanta, jossa emit-numero (oma emit) on yhdistetty tiettyyn nimeen ”oikeassa” etunimi-sukunimi -järjestyksessä. Joillakin näyttää olevan toinen järjestys tietokannassa. Voisihan sen ”oikean järjestyksen” kerrata.
 4. Olli P 2023-10-25 09:56:47

  Olikohan niin että oletus on Sukunimi Etunimi. Tosin sivuston koodissa on pätkä joka yrittää arvata oikean järjestyksen ja kääntää nimet tarvittaessa, koska ne voi tosiaan olla miten päin vaan tulostiedostossa. Tämä pätkä tosin taitaa olla rikki uuden tulosohjelman version osalta ja siksi viime aikoina tuloksissa on ollut vaihtelua nimien järjestyksessä.

  Yritän korjata tuon vian mahdollisimman pian ja samalla ajattelin väsätä pienen skriptin joka käy kaikki vanhatkin tulokset läpi ja kääntää nimet oikein.
 5. MJi 2023-10-25 21:45:13

  Hieno homma, jos käytät aikaasi tähän ja teet sopivan koodinpätkän etunimi-sukunimi -järjestyksen kuriin saattamiseen. Varmaan kohtalaisen selvä tavallisten etu- ja sukunimien osalta. Erikoistapauksia voi joskus esiintyä mutta ehkä ovat harvinaisia vrt Mikko Kari tai Anna Kukka.

Vastaa viestiketjuun