Keskustelu

Takaisin aiheisiin

opetusta tarvitaan

 1. rasteille minäkin 2008-04-29 19:55:59

  Haluaisin aloittaa suunnistusharrastuksen, mutta tarvitsisin opetusta kartan ja kompassin kanssa. Järjestetäänkö Oulussa missään kursseja?
 2. Keijo Ruotsalainen 2008-05-20 15:01:49

  Suunnistusliton sivuilta löytyy kaikille aloitteleville suunnistajille suunnistuskurssipaketti, jossa perehdytetään suunnistuksen alkeisiin. Sieltä löytyy karttamerkit, rastimääritteiden selitteet ja vinkkejä, kuinka suunta otetaan. Linkki on www.ssl.fi. Valitse vasemmalla olevasta valikosta "materiaalisalkku". Aukeavalta sivulta löytyy sitten powerpoint-tiedosto "suunnistuskurssi.pps". Sieltä saa ensi hätään opastusta.
 3. rasteille minäkin 2008-05-21 09:01:07

  Kiitokset vinkistä, näytti olevan hyvä paketti.

  Löysin netistä myös Kunnon Verkon järjestämän opetuksen www.tyopaikkaliikunta.fi. Olimmekin eilen Virpiniemessä suunnistamassa Kunnon Verkkolaisten kanssa. Kiersimme C-radan pienenä ryhmänä kahden asiantuntevan ohjaajan kanssa ja saimme maastossa erinomaista kädestä pitäen opetusta. Kunnon Verkolla tuntui olevan vielä kaksi vastaavaa tapahtumaa, joista seuraava Pikkaralassa ensi tiistaina.
 4. Tinja Repo, Kunnon Verkko Haukipudas 2008-05-26 12:18:03

  Kiitokset palautteesta - välitin sen ohjaajille!

  Myös Haukiputaan Heiton sivuilta www.haukiputaanheitto.fi löytyy teoriamateriaalia, laitoin linkin etusivulle Ajankohtaista-otsikon alle.

  Suunnistus tuntuu kiinnostavan siinä määrin, että ensi kaudella täytynee järjestää oma kurssinsa myös lajista kiinnostuneille aikuisille.
 5. reino 2008-06-06 12:48:30

  Voiko noille Oulu rasteille mennä ilman kokemusta, yksin kuntoilu mielessä? Mitä
  tarvitsen mukaan ensimmäiselle kerralle? Kiitoksia etukäteen mahdollisesta vastauksesta
  ja lisäksi informaatiosta mitä en hoksannut kysyä.
 6. esko 2008-06-10 10:10:24

  tere,
  Voi mennä ilman muuta. Kartat ovat nähtävillä ja niistä voi valita mieleisensä. Ratoja yleensä 4 kpl.
  Mukaan säänmukaiset kamppeet ja kompassi(D-radalla ei tarvita) sekä karttamaksu 2 tai 4 euroa. Jos nurkasta löytyy A4 kokoinen muovitasku niin varalta mukaan. EMIT:n eli ajanottolaitteen voi vuokrata paikanpäältä.
  Näillä pääsee mettään ja loppu itsestä kiinni :)
 7. Lilli 2008-07-14 14:00:06

  Ihan pakko muuten myöntää, että olen koko kesän ollut aikeissa aloittaa suunnistamisen uudelleen, mutta joka viikko on mennyt sisu kaulaan. 10-12 vuotiaana tuli juostua rasteja ihan urakalla (eipä tuolla Kainuun perukoilla paljon muita harrastuksia tarjolla ollut murtsikan lisäksi). Sitten murtsikka tuli ja vei, suunnistaminen jäi. Tänä keväänä kipinä tuli jostain takaisin ja kaivoin heti keväällä vanhan kompassinkin esiin.

  Silti. Ei vain ole uskaltanut. Pelottaa, että kilpailuvietti vie järjen mennessään ja homma menee puihin. Toisaalta eipä kai se taito ole mihinkään kadonnut päätellen siitä, että toisen suunnistusta harrastavan ihmisen kanssa luotsasimme intissä ryhmämme aina marsseilla voittoihin hieman vapaavalintaisilla reiteillä.

  Pitäisi kai vain koota itsensä. Ehkä vielä tälle kesää... (: Pakko kai se on yrittää kun taas tulin lukaisseeksi, mihin huomenna pitäisi ajella.

Vastaa viestiketjuun