Navigointi

Keskustelu

Takaisin aiheisiin

ja RR-radan vetäminen ei kannata

 1. Tero 2009-07-03 12:00:39

  katsokaapa vaikka Vepon iltarastien RR-ratojen osallistujamäärää +50. kannattanee!
 2. KK 2009-07-05 12:00:35

  Kyllä kannattaa. Se on kiinni siitä, lähteekö järjestäjä vetämään siimaria metsään. Toivon, että enemmänkin olisi, mutta resurssit eivät aina anna myöten. Mutta uusien harrastajien kannalta se olisi tärkeä juttu.
 3. Arska 2009-07-06 19:30:06

  no mutta eihän siinä siimaria pitkin opi suunnistamaan. Kait nyt jokainen lapsi osaa narua seurata ja leimata kun leimasin tulee vastaan.
  TR vasta opettaa oikeasti jotain.
 4. RR:n kannattaja 2009-07-07 10:23:04

  Oppii siinä lapsikin ajan myötä karttaa tarkemmin lukemaan ja huomaamaan ettei siimarin seuraaminen ole se ainoa oikea vaihtoehto vaan oikaistakin voi...
 5. :) 2009-07-09 21:47:51

  Itse aikoinaan opettelin suunnistamaan rastireitin avulla (silloin oli lisäksi valerasteja) ja en olisi kyllä yksin uskaltanut lähteä metsään ilman siiman apua. Siimasta pidin kiinni ja juoksin radan ympäri. Ja se oli mukavaa!
  Kartasta en tajunnut juuri mitään.

  Iän myötä sitä oppi ymmärtämään karttaakin ja sillä tiellä on oltu jo parikymmentä vuotta.

  Siiman kautta totutellaan metsään ja metsässä liikkumiseen. Kun uskallusta ja ikää tulee lisää siirrytään tukireitille. On se tuttu ja turvallinen naru lähellä, mutta opetellaan jo irtautumaan siitä.

  Siksi kokisin tärkeäksi, että rastireittejä järjestettäisiin useammin. Hippo-suunnistuksissakaan ei aina ole siimaa vedetty.
 6. JT 2009-07-23 22:37:21

  Jountosuunnistus ts. rastireitti on peri suomalainen keksintö, eikä sitä muualta maalimassa löydy. Rastiretinkin avulla oppii liikkumaan metsässä ja pääsee "leimaamaan", mikä lapsille tuntuu olevan se tärkein juttu pillimehun lisäksi.

  Rastireitin toteuttaminen on järjestäjille työläs, hankala ja turhauttavakin,jos niitä kiertäjiä ei tulekkaan kuin se 3 eikä sitä voi etukäteen tietää.

  Ehdotus niille järjestäjille, joille RR-on käytännössä mahdoton. Tehkää D-rataakin helpompi ja lyhyempi ns. leimaus rata, jossa rastilta rastille näkee tai välillä on korkeintaan 1 polkujen risteys. Lapset jouksevat tämän joka rasteilla vähintään viisi kertaa ja kaikki on tyytyväisiä paitsi tulospalvelu. Karttojakaan ei välttämättä tarvitse kuin muutaman, koska eka kierroksen jälkeen kukaan ei tarvise karttaa --> voi laittaa kierrätykseen. Tämän voi tarjota vaikka ilman maksua kun välttyy siltä "hankalalta" RR vetämiseltä ja "kettumaiselta" purkamiselta.

  Pääasia että myös perheen pienimmille olisi jotain tarjolla kun se leimaamis paine kasvaa ylitsepääsemättömäksi joko lapselle tai vanhemmalle.
 7. RR 2009-07-23 22:40:30

  Siellä takuulla on sitä porukkaa kiertämässä kun vain viitsisitte vaikka joka toinen viikko RR-radan tehdä

Vastaa viestiketjuun