Navigointi

Keskustelu

Takaisin aiheisiin

Keskustelut kiinni

 1. Teemu Harju 2009-09-02 12:14:24

  Eikö nämä keskusteluosiot kannattaisi sulkea? Näin loppuisi turha valittaminen. Palautetta ja kehitysehdotuksia voi ja pitääkin antaa, mutta suoraan järjestäjille ko. rasteilla. Onhan se tietenkin harmillista kun ei voi pelkurimaisesti piiloutua nimimerkin taakse ja kirjoitella mitä mieleen juolahtaa. Viime keväänä järjestettiin palaveri oulurasteista johon kaikilla oli vapaa pääsy ja kutsukin oli täällä näkyvillä. Valitettavasti siellä ei näkynyt uusia kasvoja. Nyt kaikki nettimaakarit sanoista tekoihin!!! Mielestäni nykyisellään oulurastit palvelevat tarkoitustaan todella hyvin.

  Kommentoin täällä henkilökohtaisesti, enkä millään tavalla edustamani seuran puolesta.

  Teemu Harju

  PS. Onko Oulurastien suurin ongelma tosiaan se, että tulokset tulevat nettiin liian myöhään tai se että mehu on loppunut järjestäjiltä? Huh huh! Mitä nettimaakareiden ja pururatakilpailijoiden kirjoittamaa paskaa! Jos oulurasteilla on joku kehityskohde, niin se ei todellakaan liity mitenkään tuloksiin, nettisivuihin tai muihin puitteisiin vaan itse suunnistukseen. Suunnistajan kannalta ei ole hyvä asia se, että siellä käytetään samoja karttoja ja rastipisteitä vuodesta toiseen. Pitäisi saada uusia karttoja, mutta mistä löydetään innokkaita kartantekijöitä. Myönnän olevani sen verran mukavuudenhaluinen, että en viitsi tuhlata vapaa-aikaa kartantekoon. Sen vuoksi haluan kiittää kaikkia kartantekijöitä ja oulurastien järjestäjiä.
 2. Reijo Puurunen 2009-09-02 22:09:38

  Olen Teemun kanssa samaa mieltä. Säiden puolesta hieno kesä on päättymässä mutta uusia kesiä on tulossa. Varmaan kaikki Oulunkin seudun suunnistusseurat ja -jaostot ovat mielellään ottamassa uusia virtaa täynnä olevia toimijoita mukaansa. Seuraavan kesän suunnat ja suunnitelmat tehdään talven aikaan.
 3. RR 2009-09-03 08:36:07

  No tuostapa ei ota selvää missä asiaa Reijo on samaa mieltä ? Mutta minä en siitä etteikö mielipiteitä jossain saisi vaihtaa. Eihän tämä laji ja toiminta mitenkään kehity, jos ei saa sanoa mielipidettä silloin kun siitä on sanottavaa. Ja täytyy kuitenkin muistaa että maksua vastaan tulee tietty palvelu saada. Oulurasteilla on valtavasti kävijöitä, jotka eivät käy kansallisissa tai suunnista kilpaa, joten tulospalvelu ja sen toimivuus ovat yksi tärkeä osa, Oulurastit ovat heille ainoa paikka missä verrata miten kunto kehittyy kesänaikana tai miten naapurin Matin kanssa skabat meni tällä kertaa.
 4. kiitollinen suunnistaja 2009-09-03 12:47:37

  Teemun kanssa samaa mieltä, että oulurastien tärkein kehityskohde on uusien suunnistuspaikkojen järjestäminen - ainakin kohtuu aktiivisen harrastelijasuunnistajan näkövinkkelistä. Ts eniten toivoisin uusia karttoja uusilta alueilta. Tulokset väliaikoineen ja grafiikoineen tulee nettiin todella hienosti, lähes poikkeuksetta 24h kuluessa. Tämä puoli on mielestäni vallan loistavassa kunnossa (vaikka tunnustan itsekin seuraavana aamulla hermoilevan tuloksien suhteen..) Yleisesti voin todeta, että 5 euroa / kerta on todella huokea hinta tästä hyvin järjestetystä harrastemahdollisuudesta. Pitää kuitenkin muistaa, että ei tästä seuroille voi palkanmaksuun jäädä rahaa, eli homma pyörii talkoovoimin. Suuri kiitos kaikille talkoolaisille ainakin minulta. Jos tätä pyöritettäisiin ammattimaisesti liiketoimena, niin kuluja syntyisi arviolta pari tuhatta / tapahtuma, siihen pitäisi katetta saada päälle. Epäilenpä, että ei löytyisi sataa osallistujaa 30 euron hintaan. Aina pitää palautetta voida antaa, mutta pyydän kohtuullisuutta ja rakentavuutta harrastajien vaatimuksiin. Ja ennen kaikkea, olkaa kiitollisia!
 5. suunnistuksella pisnestä 2009-09-04 09:07:28

  Ihan uteliaisuuttani. Mites laskit tuon iltarastien ammattimaisen liiketoiminnan kustannukset :)
 6. kiitollinen suunnistaja 2009-09-04 09:22:26

  No myönnettäköön että kustannuslaskelma oli karkea heitto.. en ole itse ollut tapahtumaa järjestämässä. Mutta pointtina oli se, että en mitenkään usko että homma toimisi ilman talkooväkeä. (ilta-rasteilla tarvitaan monta hlöä monta tuntia (palkkakulut + sivukulut) + km-korvaukset + ja sen lisäksi ainakin kartanteko + tulostus + reitinsuunnitelu + web-ylläpitokulut + firman katteet).
 7. kartantekijän vaimo 2009-09-04 11:16:48

  Karttojen teko ei suinkaan ole yksinkertaista ja nopeaa hommaa, niin kuin uusia karttoja vaativat luulevat tietävänsä. Se vaatii kymmenien ja taas kymmenien tuntien maastotyön sekä kymmenien ja taas kymmenien tuntien piirtämisen ocadilla. Ja sitten joku kehtaa tulla valittamaan, että tuo yksi kivi on muuten väärässä paikassa. Kiittämättömyys on maailman palkka... Se kaikki aika mikä karttojen tekemiseen menee on perheeltä pois. Se ei sinänsä kismitä, koska suunnistamme koko perheellä. Se mikä ärsyttää, on joidenkin besserwissereiden ja liian mukavuudenhaluisten ihmisten jupina ja valitus pikkuasioista, vaikka toiset tekevät parhaansa ja uhraavat vapaa-aikaansa yhteiseen hyvään. Miettikää ensi kerralla edes vähän aikaa. Onko aina pakko valittaa vai voisiko joskus kertoa sen, mikä meni hyvin?
 8. RR 2009-09-04 11:47:04

  voi kertoa ja pitääkin kertoa kun menee hyvin, mutta miten muuten saa ne asiat korjaantumaan tai korjattua, että kertoo ja kirjoittaa jos/kun joku asia ei ole kunnossa tai oikein. Ei hyssyttely ja väärien asioiden hyväksyminenkän ole oikein. Asiallinen kritiikki ja korjausehtokset pitää aina hyväksyä ja ottaa niistä opiksi tai tehdä seuraavalla kerralla paremmin.

  Ja laskelmia on aivan turha tehdä, koska iltarastit ei tule koskaan olemaan bisnestä tai liiketoimintaa vaan perustuu täysin meidän vapaaehtoisten harrastustoimintaan. Ja mikä tärkeintä me teemme tätä suunnistusta harrastaville, lapsille, nuorille ja aikuisillekin
 9. Santi 2009-09-04 12:24:18

  Harmi, että suurikaan kiitollinen palaute ei riitä torjumaan sitä mielipahaa, mikä aiheutuu vähäisestä kohtuuttomasta kritiikistä. Mutta niinkait se on monien muidenkin asioiden kanssa.
 10. Jukka T - harraste kartoittaja 2009-09-06 15:51:18

  Avoimuutta vain lisää, jos ei saa antaa kritiikkiä ts. valittaa niin alkaa taantuma.

  Karttakustannuksia voi käydä lukemassa SSL:n karttasivustolta.

  http://www.ssl.fi/SSL/ssl...a%20Suomessa&sslnfa=o

  Järjestely kustannuksia ei kannata edes laskea. Joka tapauksessa jos kaikki kulut lasketaan niin EI Oulu-rastien pitäminen ole kannattavaa liiketoimintaa!!!

  Kartan tekeminen vie noin 40-50 tuntia km² ja A4 kartalla on noin 3,5 km². Siitä voi itse kukanenkin laskea paljonko tulee pelkkiä työkustannuksia.

  Suunnistuksen ongelma muihin lajeihin verrattuna on etteivät kunnat arvosta suunnistusta samalle viivalle kuin monia muita lajeja. Suunnistusta harrastetaan maastossa, kuten hiihtoa lumella ja uimista vedessä. Mutta hiihtäjille tehdään baanat valmiiksi ja uimareille hallit ja lämmitetään vedet kuntien puolesta jne. Suunnistus kartta on samanlailla liikuntapaikka suunnistajille, kuten esim. hallit muille lajeille. Karttoja ei vain tueta liikuntapaikkana (päättäjät eivät halua ymmärtää)!

  Suunnistajille pitäisi kuntien tehdä kartat ja seurojen järjestää niille tapahtumia. Harraste kartoittajana olisin valmis maksamaan esim. 2 â?¬/ kartta kunnalta ostettuna (laatutakuulla). No suunnistajat saavat tästä syyttää vain itseään. Turha tästä on täällä valittaa, oikea paikka on vapaa-aika toimi tai liikuntatoimi tms. loppukädessä nämä ovat poliittisia päätöksiä. Ã?änestäkää oikein tai puristakaa päättäjiä suuntautuneisuuteen katsomatta.

  Kartoittaminen on kiva harrastus ja loistava laihdutus keino (pitkään poissa ruokapöydästä), kun sitä saa tehdä ajan kanssa.

Vastaa viestiketjuun