Keskustelu

Takaisin aiheisiin

Aloittelijan kiinnostus

 1. Sunnistus oppia 2005-04-24 11:30:16

  Tervehdys !
  Olen suunnistanut viimeksi 20 vuotta sitten kouluaikoina ja monena vuonna olen ajatellut kokeilevani uudestaan. Se on kevään ja kesän merkki, kun teiden varsille ilmestyy orassivalkoisia tötteröitä. Onko täällä Oulun alueella järjestetty suunnistuskoulutusta esim. kartan luku kertausta yms. Onko Oulurastien radoilla ohjausta ? Eli miten pääsisin alkuun suunnistuksessa. Terveisin: suunnatsekaisin
 2. Maissu 2005-05-02 02:23:22

  Tutustuin itsekin Oulurasteihin viime kesänä pitkän tauon jälkeen uudelleen työkaverin opastamana. En tiedä onko radoilla järjestävillä seuroilla varsinaista ohjausta, mutta kyllä siellä aina autetaan ja neuvotaan emitin käytössä ja lähtö-ja tuloleimauksissa. Suurin uudistus minulle olikin juuri tuo leimausjuttu. Ja kyllä maastoon voi lähteä käsittääkseni myös aikaa ottamatta, jos osaa suunnistaa. Olisiko sinulla ketään tuttavaa, jonka kanssa voisit aloittaa harrastuksen, joka ehkä osaisi auttaa kompassin käytössä? Kartat ovat melko tarkkoja nykyään että maastomerkeistäkin voi suunnistaa helpoimmilla radoilla. Kannattaa kyllä tulla rohkeasti mukaan, on ihanan piristävää liikkua tuolla luonnossa, ja jos vielä rastitkin löytyy, niin se on aina lisäpiste ja kannuste.
 3. Minäkin 2005-05-02 22:07:28

  Jos suunnistusoppia kaipaava ei ole vielä rohjennut rasteille niin äkkiä mukaan ja matkaan! Itse aloitin nelikymppisenä vain kouluaikojen mustavalkokartta -pohjalta, eikä ongelmia ole ollut, päinvastoin! Kaikki on ollut positiivista vaikka aivan nollasta olen lähtenyt liikkeelle. Eka suunnistuskerralla kävelin lyhyimmän eli D -radan ja nyt pystyn jo juoksemaan pitempiä matkoja. Parhaiten oppii tekemällä eli suunnistamalla, Oulurasteilla.

Vastaa viestiketjuun