Navigointi

Keskustelu

Takaisin aiheisiin

Rastireitit

 1. Pienen suunnistajan äiti 2018-05-30 21:35:34

  Lapseni on todella innostunut suunnistamisesta ja käy kohtalaisen ahkerasti Oulurasteilla. Hän on niin pieni, että kisaa vielä useamman kesän rastireitillä tai tukireitillä. Eilen lapsi oli eksynyt metsässä pahasti, harhautunut täysin D-radalta. Aina ennen matkaan lähtöä lapsen kanssa käydään läpi turvamerkit maastossa, miten löytää takaisin perille/tielle tms eksyessään. Tästä huolimatta eksyminen voi olla pelottava kokemus ja kynnys seuraavalla kerralla yksin lähtemiseen voi nousta korkealle. Yksin suunnistamistakin olisi kuitenkin tärkeää opetella ja toivoisinkin, että Oulurastien järjestäjäseurat tekisivät ryhtiliikkeen ja panostaisivat enemmän rastireittien järjestämiseen. Tänä kesänä on kalenterin mukaan vaivaiset 4 rastireittiä tarjolla. Kannustimena tuohon vaivannäköön voisi olla ajatus siitä, että rastireitin järjestäminen edistää ja kehittää erityisesti juniorisuunnistajia.
 2. Jouni 2018-05-31 12:15:41

  Onhan Oulurastien lisäksi Hipposuunnistus, siellä on myös rastireittiä tarjolla.

  http://skpohjantahti.fi/n...ippocup/hippoinfo2018.pdf
 3. Näin on 2018-05-31 22:09:35

  Olen pienen suunnistajan äidin kanssa täysin samaa mieltä. Rastireittejä pitäisi saada lisää. Rastireitin vähyyttä selittää sen työläs järjestäminen. Rastireitin piirtämiseen, suunnitteluun, siiman vetoon ja poiskeruuseen menee muihin ratoihin nähden moninkertainen aika.
 4. eSKo 2018-05-31 22:19:09

  Pohjantähti järjestää ke 6.6. Kiekonmajan Oulurasteilla RR ja TR radat. Kuiva, helppokulkuinen ja turvallinen kangasmaasto.
  Tervetuloa siimarilaiset!
 5. Toinen pienen suunnistajan äiti 2018-06-06 13:14:42

  Voisiko hipposuunistuksiin harkita Kertamaksua ensi vuonna. 80e per lapsi on aika paljon jos pääsee osallistumaan esim. viiteen tapahtumaan. Angelniemen ankkureilla hippokoulun kertamaksu on 4e kerta. RR-ratoja kaipaisin. Tiedän, että se vaatii paljon enemmän aikaa ja myös osaamista kuin D-rata. D-radalle pitää jo ymmärtää kartasta todella paljon, että uskaltaa yksin päästää.
 6. Hippo-lapsen isä 2018-06-07 01:36:25

  Aiemminihan hipot on järjestetty yleensä Oulurastien yhteydessä, jolloin RR on ollut tarjolla myös muilekin lapsille.

  Hippojen näkökulmasta on minusta ollut kiva, että tapahtumat ovat olleet tänä vuonna erillään, niin lapset ovat saaneet suunnistaa "rauhassa" ja ratasuunnitteluun on voitu kunnolla panostaa (useita ratoja tarjolla eri ikäisille). Myös ohjaajat ovat olleet todella hyviä,

  Mutta valitettavasti tämä on osaltaan mahtanut heijastua juuri siihen, että Oulurasteilla ei enää rastireittejä ole niin usein ollut, mikä kyllä on harmillista.
 7. Orvokki 2018-06-07 07:06:29

  On ollut hienoa, kun alueen seurat ovat tänä vuonna yhteistyössä järjestäneet harjoituksia lapsille ja nuorille ja radat ovat olleet lapsiystävällisiä. Ja ovatpa lapset jo kertaalleen päässeet harjoittelemaan kisaamistakin Pokaalijahdissa.
  RR on hyvä lisä Oulurasteille, mutta myös pienimmille sopivaa, kutsuttakoon L-radaksi, olevaa rataa voisi olla tarjolla, pituus 1,2-1,5 km. D-radan pituus on monesti yli 2 km ja jos lähtöön on matkaa puoliskokilometri, niin se on pikkujaloille (4-7v) liikaa.
  Oulurastipalaverissa esitettiin seuroille toive, että jokainen seura kerran kesässä järjestäisi RR-radan. Mielenkiintoista nähdä kuinka moni seura toiveen toteuttaa.
  Siitä olen erimieltä, että RR olisi ollut aiempina vuosina paremmin tarjolla Oulurasteilla, minusta ei.

Vastaa viestiketjuun