Uutiset

 1. Palautelomake rikki & korjattu 2017-06-20 21:57:43, Webmaster

  Sivuston palautelomake on ollut epäkunnossa jonkun tovin, mutta nyt se on korjattu. Jos olet laittanut viestiä sitä kautta ja siihen ei ole vastattu, pistä viesti uudelleen.

  Pahoittelut ongelmasta!
 2. Yörogaining Oulu 29.-30.9.2017 2017-05-23 22:02:41, Webmaster

  Tuu tutustumaan Pohjoisen Skandinaavian "vuoristoiseen" pääkaupunniin - sillai erillailla. Nää ja koe Oulun makeimmat mestat rogaamalla, ihan yössä, kamujen kanssa. Kuule yöllisen meren kohina, ihastele kuuta ja tähtösiä. Tätä seikkailua et ees hevillä unohda.

  Tehtävänäsi on siis kerätä 8 tunnin aikana mahdollisimman paljon pojoja etsimällä eriarvoisia ja helposti löydettäviä kohteita eri puolilta Oulua.

  Aikataulu
  ilmoittautuminen alkaa 4.4 klo 15.06
  Bulletin 1, n. kuukausi ennen tapahtumaa
  Bulletin 2, n. viikko ennen tapahtumaa
  Kisan startti 29.9. klo 22.00

  Kilpailukeskus
  Oulun kaupunkialueella tai sen ympäristössä, ilmoitetaan myöhemminâ?¦

  Sarjat
  Kaksi sarjaa, jotka sopivat kaikille.
  - 8 h tossu, tossusarja jalkaisin liikkuville
  - 8 h fillari, fillarisarja maastopyöräilijöille, cyklocrossareille tai vaikka mummopyörällä sotkeville. Halutessasi voit mennä vaikka esim. 4 tuntia.

  Joukkueet
  Joukkuen muodostuu 2-5 henkilöstä, jotka liikkuvat koko kisan ajan yhdessä.

  Ikärajat
  Kaikkien kisaajien tulee olla 15 vuotta täyttäneitä, alaikäisillä pitää olla huoltajan kirjallinen lupa osallistua tapahtumaan.

  Pakolliset varusteet
  Lista pakollisista varusteista julkaistaan Bulletin 1:ssä noin kuukausi ennen tapahtumaa. Mutta osviittaa voi toki jo käydä katsomassa aiempien yö-rogainingien pakollisten varusteiden luettelosta.

  Kilpailun tarkempi aikataulu

  Perjantai
  18.00 Kilpailukeskus aukeaa, ilmoittautuminen
  20.00 Karttojen jako
  22.00 Startti

  Lauantai
  06.00 maaliintulo
  06.30 maaliintulo sulkeutuu
  06.30 aamupala ja arvontapalkintojen nouto

  Ilmoittautuminen
  Ilmoittautuminen aukeaa 4.4.2017

  Osanottomaksut
  Joukkueen osanottomaksu määräytyy joukkueen jäsenten lukumäärän mukaan seuraavasti.
  maksettu ennen 15.5. 80 â?¬/joukkue
  maksettu ennen 15.7. 45â?¬/henkilö
  maksettu ennen 15.9. 55â?¬/henkillö
  Jälki-ilmoittautuminen 15.9 jälkeen 65â?¬ / henkilö (personoituja numerolappuja ei taata)

  Maksuliikenteen seuraamisen helpottamiseksi olisi toivottavaa, että joukkue maksaisi osallistumismaksun yhdellä maksulla osoitteessa https://holvi.com/shop/suuretseikkailijat/
  Voit maksaa joukkueen osallistumisen myös smartum, tyky tai virikeseteleillä. Jos käytät niitä niin käytä webbikaupassa alennuskoodia SETELISEPPO ja lähetä setelit osoitteeseen: Sarokal Test Systems/Harri Valasma Paulaharjuntie 20 B 2 90570 Oulu.

  Kartta
  Kartta tehdään viimeisen päälle tätä tapahtumaa varten ja painetaan koneella. Kartan mittakaava on todennäköisesti 1:30 000, h = 5m.

  Rastit
  Rasteja tulee olemaan yli 70, joten reittivaihtoehtoja riittää. Leimaukseen käytetään pääasiassa GPS leimausta, joka toimii älykännykällä. Kilpailun rasteilla on myös kortti, jossa on sekä QR-koodi, NFC-tägi että koodi. QR-koodi toimii käytännössä kaikilla älypuhelimilla, NFC-tägi uusilla älypuhelimilla joissa on NFC-tuki. Mikäli käytössäsi on vain vanhempi puhelin jossa ei ole kameraa, voit silti leimata syöttämällä lyhyen koodin webbilomakkeelle. Mikäli sinulla ei ole nykyaikaista kännykkää, etkä sellaista saa mistään lainaan, ole yhteydessä Harriin, niin katsotaan mitä voimme tehdä, kisaaminen ei kuitenkaan jää siitä kiinni.

  Rastikohteet ovat pääasiassa helposti löydettävissä, mut osa kohteista voi olla hieman "piilossa". Mutta jotta homma ei mene "arvaa mihin rasti on piilotettu -leikiksi" on sanalliset rastimääritteet erittäin yksityiskohtaiset ja tarkat. Ollessasi rastipisteessä tai sen lähellä luet rastimääritteen ja tiedät heti missä rastikohde on.

  Leimaus päivittyy välittömästi netissä olevaan tietojärjestelmään. Tiedonsiirrosta koituvat kustannnukset jäävät joukkueen maksettavaksi, mutta jos joukkueen kännykässä on kiinteä datapaketti, niitä ei käytännössä tule. Muutenkin siirrettävän datan määrä on pieni, eli vaikka käytössä ei olisi pakettia, on kustannus maksimissaan muutaman euron.

  Palkinnot
  Lähtökohtaisesti jokainen lähtöviivan ylittäjä on voittaja ;). Kisan voittajat saavat runsaasti mainetta ja kunniaa. Lisäksi järjestäjä varaa palkintoja, jotka arvotaan osallistujien kesken. Maaliintulon jälkeen voit tarkistaa keitä onni on suosinut.

  Valokuvaus ja videointi
  Tapahtumasta otetaan valokuvia ja mahdollisesti myös videokuvia. Kuvia käytetään tulevien tapahtumien ja lajin markkinointiin. Kuvat ja video tulevat myös kaikkien nähtäville, jotta halukkaat niitä pääsevät katselemaan. Osallistumalla tapahtumaan annat suostumuksesi kuvien käyttöön.

  Lisätiedot
  Seuraa http://www.oulurogaa.blogspot.com tai facebookissa Oulu rogaa ja rollaa.

  Yhteystiedot
  Tapahtuman järjestäjät / ratamestarit: Suuret Seikkailijat Ry eli Harri Valasma 0405620377 hvalasma@gmail.com & Matti Hokkanen 0405877327 hotti.makkanen@gmail.com
 3. Oulurastikalenteri iCal-muodossa 2017-05-23 21:46:50, Webmaster

  Oulurastikalenterin voi ladata nyt myös iCal-muodossa osoitteesta https://drive.google.com/...1vusAX2ZuWTFtUHljbGs/view

  Konversiosta kiitokset Mika Räsäselle!
 4. Kausi 2017 2017-04-12 23:05:30, Webmaster

  Uusi rastikausi on taas ovella ja kalenteri pätkähtää sivuille mahdollisimman pian. Sitä ennen ensimmäisten rastien tiedot voitte käydä katsomassa osoitteessa http://kunto.suunnistus.f...how&kalentari_id=8863

  Tulevan kauden muutoksista (kuten hieman muuttuneet maksut) voitte käydä lukaisemassa info-sivulla: http://oulurastit.info/info/
 5. 16th MuddyX la 8.10.2016 klo 9.00 Köykkyrissä 2016-09-19 20:59:26, Webmaster

  16th MuddyX la 8.10.2016 klo 9.00 Köykkyrissä

  Tapahtuma on Rogaine-periaatteella tehtävä pistesuunnistus maastopyörällä tai jalan. Se joka kerää eniten pisteitä määräajassa voittaa. Kilpailu on henkilökohtainen. Rastit on suunniteltu myös jalan etenevien kyvyt ja vauhti huomioiden.

  Reitti koostuu 20 rastista, jotka on pisteytetty 2-9 pisteeseen. Rastikoodin ensimmäinen numero määrää pistemäärän. Esim. rastilta 51 saa viisi (5) pistettä. Eniten pisteitä 4h aikana kerännyt voittaa. Tasapisteisiin päädyttyä paremmuuden ratkaisee kilpailuaika. Jos sekin menee tasan, väännetään kättä. Jokaisesta 4h ylittävästä minuutista vähennetään yksi piste.

  Radalla on yksi bonustehtävä. Tehtävä julkaistaan 10 min ennen lähtöä. Muuta ennakkoinfoa tehtävästä ei anneta. Bonustehtävien suorittamisesta oikein saa 10 lisäpistettä.

  Sarjat ovat N ja M sekä â?Footâ?. Kilpailuaika on 4 tuntia.

  Aika ja paikka:
  Kisapaikka on Köykkyrin hiihtomaja Kempeleessä. Ei opastusta kisapaikalle. Järjestäjä on paikalla 8.00 alkaen. Kartat jaetaan klo 8.20.00. alkaen. Lähtö on 9.00. Maaliintulo on 13.00.
  http://kansalaisen.kartta...&x=431782&lang=fi

  Ilmoittautumiset/ lisätiedot:
  Seppo Mäkinen: snowhow@kolumbus.fi tai 040-5564939. Osanottomaksu 30 Eur, maksetaan kisapaikalla käteisellä.

  Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa. GPS-seuranta.net. Varatkaa reppu tai joku muu kantoväline, johon gps-laite voidaan kiinnittää.

  Rastilla käynti:
  Rastit leimataan kilpailukorttiin pihtileimasimella, joka on rastilla. Leimatkaa rastin mukaiseen ruutuun! Varautukaa kosteaankin keliin suojaamalla kartta ja bonustehtäväpaperi. Kilpailukortti on laminoitu.

  Varusteet:
  Pakolliset:
  - maastopyörä
  - kypärä
  - kynä (â?Footâ?)
  Suositellaan:
  - kännykkä ongelmien varalta. (â?Footâ?)
  - karttateline tai vastaava
  - kuraa ja sadetta pitävät päällysvaatteet (â?Footâ?)
  - juomaa ja evästä 4 tunniksi (â?Footâ?)
  - â?punainen pipoâ? hirvenmetsästyksen kunniaksi

  Reitistä:
  Maasto on hyvin kaksijakoista: osa urista on nopeita, osa hitaita. Pyörällä pääsee melkein kaikkien rastien läheisyyteen. Rastit ovat pääosin â?puskanâ? puolella urbaanillakin alueella. Vettäkin voi mennä kenkää â?vähänâ?. Osa rasteista on vaativia, osa helppoja. Suosittelen suunnittelemaan reitin omien taitojen mukaan. Rastin pisteluku ei välttämättä tarkoita rastin vaikeutta!

  Osa rasteista on urbaaneilla alueilla, jolloin ilkivallalta ei aina ole vältytty. Jos rasti on viety, soita kisamestarille.

  Kisasivut:
  Facebookista MuddyX

  Tapahtuman järjestää:
  Free Adventure Ry, Oulu:
  Seppo Mäkinen
 6. 15th Muddy-X la 14.5.2016 klo 10.00 2016-04-16 20:49:27, Webmaster

  Rogaine-periaatteella tehtävä pistesuunnistus maastopyörällä tai jalan. Se joka kerää eniten pisteitä määräajassa voittaa. Kilpailu on henkilökohtainen. Rastit on suunniteltu myös jalan etenevien kyvyt ja vauhti huomioiden.

  Reitti ja kilpailuaika:
  Reitti koostuu 20 rastista, jotka on pisteytetty 2-9 pisteeseen. Rastikoodin ensimmäinen numero määrää pistemäärän. Esim. rastilta 51 saa viisi (5) pistettä. Eniten pisteitä 4h aikana kerännyt voittaa. Tasapisteisiin päädyttyä paremmuuden ratkaisee kilpailuaika. Jos sekin menee tasan, väännetään kättä. Jokaisesta 4h ylittävästä minuutista vähennetään yksi piste.

  Radalla on yksi bonustehtävä. Tehtävä julkaistaan 10 min ennen lähtöä. Muuta ennakkoinfoa tehtävästä ei anneta. Bonustehtävien suorittamisesta oikein saa 10 lisäpistettä.

  Sarjat ovat N ja M sekä â?Footâ?. Kilpailuaika on 4 tuntia.

  Kisapaikka on Kisakankaan hiihtomaja Oulunsalossa. Opastus lentokentäntieltä. Järjestäjä on paikalla 8.45 alkaen. Kartat jaetaan klo 9.20.00. alkaen. Lähtö on 10.00. Maaliintulo on 14.00.

  Ilmoittautumiset/ lisätiedot:
  Seppo Mäkinen: snowhow@kolumbus.fi tai 040-5564939. Osanottomaksu 30 Eur, maksetaan kisapaikalla käteisellä.

  Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa. GPS-seuranta.net. Varatkaa reppu tai joku muu kantoväline, johon gps-laite voidaan kiinnittää.

  Rastilla käynti:
  Rastit leimataan kilpailukorttiin pihtileimasimella, joka on rastilla. Leimatkaa rastin mukaiseen ruutuun! Varautukaa kosteaankin keliin suojaamalla kartta ja bonustehtäväpaperi. Kilpailukortti on laminoitu.

  Varusteet:
  Pakolliset:
  -maastopyörä
  -kypärä
  -kynä (â?Footâ?)
  Suositellaan:
  -kännykkä ongelmien varalta (â?Footâ?)
  -karttateline tai vastaava
  -kuraa ja sadetta pitävät päällysvaatteet (â?Footâ?)
  -juomaa ja evästä 4 tunniksi (â?Footâ?)

  Reitistä:
  Maasto on hyvin kaksijakoista: osa urista on nopeita, osa hitaita. Pyörällä pääsee melkein kaikkien rastien läheisyyteen. Rastit ovat pääosin â?puskanâ? puolella urbaanillakin alueella. Vettäkin voi mennä kenkää â?vähänâ?. Osa rasteista on vaativia, osa helppoja. Suosittelen suunnittelemaan reitin omien taitojen mukaan. Rastin pisteluku ei välttämättä tarkoita rastin vaikeutta!

  Osa rasteista on urbaaneilla alueilla, jolloin ilkivallalta ei aina ole vältytty. Jos rasti on viety, soita kisamestarille.

  Kisasivut:
  Facebookista MuddyX

  Tapahtuman järjestää:
  Free Adventure Ry, Oulu:
  Seppo Mäkinen

  Free Adventure kautta saat parhaat NORDENMARK-karttatelineet pyörään kuin pyörään. Kisapaikalla telineitä ja varalevyjä eri kokoisia. Mallit Classic ja Extreme. Löytyy Nordenmarkin sivuilta: http://nordenmark.com/products/
 7. Kesän 2016 kalenteri... 2016-04-04 22:31:53, Webmaster

  ... lisätty sivustolle vielä hieman puutteellisena, mutta se täydentyy tässä kauden edetessä.
 8. 13th Muddy-X Kiimingissä 9.5.2015 2015-05-04 08:06:14, Webmaster

  Tapahtuma on Rogaine-periaatteella tehtävä pistesuunnistus maastopyörällä tai jalan. Se joka kerää eniten pisteitä määräajassa voittaa. Kilpailu on henkilökohtainen. Rastit on suunniteltu myös jalan etenevien kyvyt ja vauhti huomioiden.

  Reitti ja kilpailuaika:
  Reitti koostuu 20 rastista, jotka on pisteytetty 2-9 pisteeseen. Eniten pisteitä 4h aikana kerännyt voittaa. Tasapisteisiin päädyttyä paremmuuden ratkaisee kilpailuaika. Jos sekin menee tasan, väännetään kättä. Jokaisesta 4h ylittävästä minuutista vähennetään yksi piste.

  Radalla voi olla bonustehtäviä. Tehtäväpaperi jaetaan kartan mukana.

  Sarjat ovat N ja M. Kilpailuaika on 4 tuntia.

  Aika ja paikka:
  Kisapaikka on KiimU-keskus Kiimingissä. Opastus Kuusamontieltä Honkimaan teollisuusalueen liittymästä. http://kansalaisen.kartta...&x=441171&lang=fi
  Järjestäjä on paikalla 9.00 alkaen. Kartat ja GPS-laitteet jaetaan klo 9.00. alkaen. Lähtö on 10.00. Maaliintulo on 14.00.

  Ilmoittautumiset/ lisätiedot:
  Seppo Mäkinen: snowhow@kolumbus.fi tai 040-5564939. Osanottomaksu 30 Eur, maksetaan kisapaikalla käteisellä.

  Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa (http://www.gpsseuranta.net ).

  Varusteet:
  Pakolliset:
  - maastopyörä, kypärä, kynä
  - reppu tai vastaava kantoväline, johon GPS voidaan kiinnittää
  Suositellaan:
  - kännykkä ongelmien varalta, karttateline tai vastaava
  - kuraa ja sadetta pitävät päällysvaatteet

  Maasto on hyvin ajettavaa. Rastit ovat pääosin â?puskanâ? puolella urbaanillakin alueella. Vettäkin voi mennä kenkää â?vähänâ?. Osa rasteista on vaativia, osa helppoja. Suosittelen suunnittelemaan reitin omien taitojen mukaan. Rastin pisteluku ei välttämättä tarkoita rastin vaikeutta!

  Osa rasteista on urbaaneilla alueilla, jolloin ilkivallalta ei aina ole vältytty. Jos rasti on viety, soita kilpailukeskukseen, jolloin GPS-seurannan mukaan voidaan tarkistaa rastilla käynti.

  Kisasivut:
  Facebookista MuddyX sekä http://www.freeadventure.fi
 9. Pieni päivitys väliaikojen selailuun 2015-04-23 22:44:34, Webmaster

  Väliaikojen selailuun tarkoitettu Java-sovelma aiheuttaa säännöllisesti harmaita hiuksia. Tuoreimmat ohjeet Javan taltuttamiseen löytyy ketjusta osoitteesta http://oulurastit.info/thread/show/705

  Tein kuitenkin juuri sivuille päivityksen, jonka ansiosta kunkin radan nimen kohdalla on nyt pienen pieni "Radan väliajat"-painike. Kyseinen painike avaa karvalakkiversion väliajoista ja se ei vaadi selaimelta mitään lisäosia (testattu toistaiseksi vain Chromella ja Firefoxilla).

  Ominaisuus on hyvin nopeasti toteutettu, joten jos siitä ongelmia löytyy tai muuten vain herää parannusehdotuksia, laittakaa viestiä sähköpostilla tai sivuston palautelomakkeen kautta.
 10. Kauden 2015 kalenteri lisätty 2015-04-19 22:56:52, Webmaster

  Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Eli kalenteri on nyt sivuilla ja tietoja täydennetään ja korjaillaan sitä mukaa kun siitä puutteita havaitaan.

  Mukavaa suunnistuskautta kaikille!